Zalmfilet uit de oven met macadamianoten

We hebben deze maand maart een mooie actie!
Macadamianoten: tweede zak halve prijs!
Om inspiratie op te doen delen we deze maand een aantal mooie recepten met deze noot.
Als eerste een recept met zalm.

Bij ons in huis een echte topper.
Het is gemakkelijk en super snel klaar te maken

Recept Afdrukken
Zalmfilet uit de oven met macadamianoten
We hebben deze maand maart een mooie actie! Macadamianoten: tweede zak halve prijs! Om inspiratie op te doen delen we deze maand een aantal mooie recepten met deze noot. Als eerste een recept met zalm. Bij ons in huis een echte topper. Het is gemakkelijk en super snel klaar te maken.
Zalmfilet uit de oven met macadamianoten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Zalmfilet uit de oven met macadamianoten
Instructies
  1. Neem de verse zalmfilet. Ik neem altijd met huid zodat er geen vetten worden weg gesneden (dat vind ik maar zonde).
  2. Doe de macadamia noten in het bakje van de staafmixer samen met de zongedroogde tomaten en de olijfolie. Je mag ook de olie gebruiken van de zongedroogde tomaten voor extra smaak.
  3. Hak alles tot het smeuig is. Het hoeft niet helemaal fijn gehakt. Denk je dat het nog iets te droog is mag er best nog wat olie bij.
  4. Smeer een ovenvaste schaal in met olie en leg de zalmfilet met de huid op de schaal.
  5. Op de bovenkant smeer je de noten/tomaten mix, ongeveer 1 cm dik.
  6. Schuif de schaal in de oven en na ongeveer 20 minuten heb je heerlijke zalm op tafel staan!
  7. 190 graden en 20 minuten in de hete lucht oven.
  8. Denk er om dat je de zalmfilet niet te lang in de oven laat staan. Het is zonde als de zalm helemaal droog word. Door met een mesje de zijkant van de zalm een beetje open te duwen kan je zien of hij al gaar is. Een beetje rosé mag best.Het is geen probleem om het al klaar te maken op een eerder tijdstip en s’avonds pas in de oven te doen.
  9. ***Heb je nog noten/tomaten mix over kan je het prima in de koelkast bewaren. Op een broodje met een beetje geitenkaas en dan even onder de grill is ook zeker geen straf.***

Denk er om dat je de zalmfilet niet te lang in de oven laat staan. Het is zonde als de zalm helemaal droog word. Door met een mesje de zijkant van de zalm een beetje open te duwen kan je zien of hij al gaar is. Een beetje rosé mag best.

Het is geen probleem om het al klaar te maken op een eerder tijdstip en s’avonds pas in de oven te doen.

***Heb je nog noten/tomaten mix over kan je het prima in de koelkast bewaren.
Op een broodje met een beetje geitenkaas en dan even onder de grill is ook zeker geen straf.***

www.gezondenotenkopen.nl

Zalmfilet uit de oven met macadamianoten

Recept Afdrukken
Zalmfilet uit de oven met macadamianoten
We hebben deze maand maart een mooie actie! Macadamianoten: tweede zak halve prijs! Om inspiratie op te doen delen we deze maand een aantal mooie recepten met deze noot. Als eerste een recept met zalm. Bij ons in huis een echte topper. Het is gemakkelijk en super snel klaar te maken.
Zalmfilet uit de oven met macadamianoten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Zalmfilet uit de oven met macadamianoten
Instructies
  1. Neem de verse zalmfilet. Ik neem altijd met huid zodat er geen vetten worden weg gesneden (dat vind ik maar zonde).
  2. Doe de macadamia noten in het bakje van de staafmixer samen met de zongedroogde tomaten en de olijfolie. Je mag ook de olie gebruiken van de zongedroogde tomaten voor extra smaak.
  3. Hak alles tot het smeuig is. Het hoeft niet helemaal fijn gehakt. Denk je dat het nog iets te droog is mag er best nog wat olie bij.
  4. Smeer een ovenvaste schaal in met olie en leg de zalmfilet met de huid op de schaal.
  5. Op de bovenkant smeer je de noten/tomaten mix, ongeveer 1 cm dik.
  6. Schuif de schaal in de oven en na ongeveer 20 minuten heb je heerlijke zalm op tafel staan!
  7. 190 graden en 20 minuten in de hete lucht oven.
  8. Denk er om dat je de zalmfilet niet te lang in de oven laat staan. Het is zonde als de zalm helemaal droog word. Door met een mesje de zijkant van de zalm een beetje open te duwen kan je zien of hij al gaar is. Een beetje rosé mag best.Het is geen probleem om het al klaar te maken op een eerder tijdstip en s’avonds pas in de oven te doen.
  9. ***Heb je nog noten/tomaten mix over kan je het prima in de koelkast bewaren. Op een broodje met een beetje geitenkaas en dan even onder de grill is ook zeker geen straf.***
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *