Kruidige haverrepen met moerbeivruchtjes

havermoutrepen_moerbeiDeze kerstperiode is voor veel mensen druk. Zo ook voor mij. Eindelijk is het dan vakantie, hebben mijn zieke kinderen me nodig. Helemaal niet erg, maar veel tijd voor nieuwe recepten is er dan niet bij.

Zo schoof ik vanmorgen dan maar een dubbele hoeveelheid van mijn vertrouwde haverrepen in de oven. Hoewel deze repen in de loop van de tijd wel steeds een beetje veranderen.
Zo had ik de afgelopen weken een zakje moerbeivruchtjes in huis, en dacht ik het recept wat te pimpen met koekkruiden, lekker voor deze tijd van het jaar.
En last but nog least, smeerde ik er vorige week een beetje glazuur op wat over was van mijn verjaardags-wortel-taart. Bestaande uit roomkaas, honing en limoensap en rasp. Mjammie! Op deze manier wil ik wel tig koffiemomentjes inlassen per dag :).

Dus als ik weinig tijd heb, kan ik altijd terugvallen op gemakkelijke recepten die goed voeden, in een aantal gevallen glutenvrij zijn (wat ik in deze tijd erg fijn vind, omdat ik hier en daar met al die feestelijkheden toch wel wat gluten nuttig). Mijn favorieten zijn toch wel de haverrepen, die ik bijna wekelijks maak, en de verschillende varianten van de haver/amandelmeel muffins (muffins met cranberries en chia of maandagmorgenmuffins met abrikozen en lijnzaad).

Recept Afdrukken
Havermoutrepen met moerbeivruchtjes
Een goed vullend tussendoortje van havermout, amandelmeel, chia en moerbeivruchtjes
Havermoutrepen met moerbeivruchtjes
Porties
stukken
Ingrediënten
Porties
stukken
Ingrediënten
Havermoutrepen met moerbeivruchtjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175
  2. Mix de boter met de palmsuiker romig.
  3. Voeg de eieren toe en mix tot het een geheel is.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot een geheel.
  5. Doe het beslag in een met bakbapier bekleedde cakevorm.
  6. Bak de reep 20 minuten op 175 graden.

Ow ja, en wat die dubbele portie betreft. Het is evenveel werk en één ervan verdwijnt voor nog onbepaalde, maar niet al te lange tijd in de diepvries. Vorige week kwam ik tot de ontdekking dat hij uit de diepvries nóg lekkerder is.

Succes ermee!

De moerbeivruchten, amandelmeel en chia kun je heel gemakkelijk bestellen op www.gezondenotenkopen.nl.