Havermout cake met dadels en vijgen.

Havermout cake met dadels en vijgen voor ontbijt

Gister keek ik naar het journaal en zag het bericht over de week van het schoolontbijt en vandaag las ik er een artikel over in de krant. (Lees het artikel hier)

Super om te horen/lezen dat er vaker wordt ontbeten. Persoonlijk krijg ik een beetje kromme tenen van het wijzende vingertje met wat wel en niet goed is. Doe waar je je goed bij voelt en wat je zelf prettig vindt.

Voor onze kinderen is het heel normaal om geen “gewoon” brood te eten maar iets van havermout,  “roze yoghurt” (geitenyoghurt met dadelstroop en fruit), muesli of een “nootjescracker” (speltcracker met zaden en pitten) met zelf gemaakte hazelnootpasta of pindakaas.

Favoriet is de havermoutcake waar mee je makkelijk kan variëren en (stiekem) ; ) veel gezonde dingen kan toevoegen. “Njum njum” zegt ons kleine meisje dan. Ze is al bijna twee jaar maar weigert  te gaan praten. Ze kan het best maar wacht volgens ons wacht ze tot ze het goed kan en gaat dan ineens vol zinnen praten.

Bijkomend voordeel is dat we dit de avond er voor kunnen bakken en ’s ochtends alleen maar hoef te snijden en iedereen lust het!

Recept Afdrukken
Havermout cake met dadels en vijgen.
Een lekker smaakvolle havermout cake die ook nog eens heel gezond is voor als ontbijt.
Havermout cake met dadels en vijgen.
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Havermout cake met dadels en vijgen.
Instructies
  1. Verwarm de oven op 170 graden. Smelt de kokosolie.
  2. Doe de havermout, gesmolten kokosolie, kokosmelk, lijnzaad, ei, kaneel en honing in een mengkom en roer het goed door elkaar.
  3. De banaan in plakjes snijden en leg de plakjes onder in het bakblik/springvorm.
  4. Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag, roer het tot het door elkaar is en giet dit over de banaan.
  5. Plaats het 40 minuten in het midden van de oven en je ontbijt voor morgen is klaar.

Dit is het standaard recept. De banaan, dadels en vijgen kan je vervangen voor wat voor fruit je maar in huis hebt. Ik voeg er zelf nog wel chiazaad en bijenpollen aan toe.

Helaas was de cake al op voordat er een foto van gemaakt kon worden.

Ondanks dat smakelijk ontbijt.

Susan,

FoodisGood.nl