Haver-lijnzaadrepen

lijnzaadIk houd van gemakkelijke en snelle recepten. Al diverse keren had ik een recept van een havermoutreep van Williene gemaakt, van het blog http://smakelijck.blogspot.nl/. Het recept staat alleen niet op haar blog, maar in haar leuke kookboek, vol lekkere, e-vrije en suikervrije recepten

Later maakte ik mijn eigen variatie.

Ik heb gekozen voor amandelmeel en lijnzaad om dat deze de nodige, vetten, vezels en eiwitten leveren. Aangevuld uiteraard met de veelzijdige havermout.

Helaas was hij sneller op dan dat ik de camera bij de hand had….. Jullie moeten het dus zonder plaatje doen.

Wil je ook aan de slag gaan? Lees dan snel verder voor het recept.

 

Recept Afdrukken
Haver-lijnzaadrepen
Goed vullend tussendoortje van havermout, lijnzaad en amandelmeel.
Haver-lijnzaadrepen
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Haver-lijnzaadrepen
Instructies
  1. Doe het deeg in een met bakpapier bekleed cakeblik.
  2. Mix de boter met de palmsuiker romig. Voeg het ei toe.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot alles goed door elkaar zit.
  4. Zet het blik in de oven en bak het 20 minuten op 175 graden. Laat het afkoelen en snijd de koek in repen.

 

Eet smakelijk!!

 

Het gebroken lijnzaad is te verkrijgen op www.gezondenotenkopen.nl

Haver-lijnzaadrepen

Recept Afdrukken
Haver-lijnzaadrepen
Goed vullend tussendoortje van havermout, lijnzaad en amandelmeel.
Haver-lijnzaadrepen
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Ingrediënten
Haver-lijnzaadrepen
Instructies
  1. Doe het deeg in een met bakpapier bekleed cakeblik.
  2. Mix de boter met de palmsuiker romig. Voeg het ei toe.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot alles goed door elkaar zit.
  4. Zet het blik in de oven en bak het 20 minuten op 175 graden. Laat het afkoelen en snijd de koek in repen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *