Geitenkaasbrood met paranoten.

Om een beetje gebruik te kunnen maken van de aanbieding van de paranoten, die deze maand in de aanbieding zijn, immers de tweede zak paranoten voor de helft van de prijs!

Een lekker en gezond recept voor de lunch of voor bij de borrel. Dit recept van het geitenkaasbrood met paranoten is erg makkelijk te maken en zeker het proberen waard. Het is een lekker broodje voor bij de lunch met een kopje soep of wat ook erg lekker met een beetje roomboter of een eigen gemaakte tapenade en gemarineerde olijven. En een heel klein glaasje wijn zoals wij hebben gedaan gister in de namiddag.

Recept Afdrukken
Geitenkaasbrood met paranoten.
Een lekker gezond broodje voor bij de lunch of gewoon lekker voor bij de borrel.
Geitenkaasbrood met paranoten.
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
brood
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
brood
Ingrediënten
Geitenkaasbrood met paranoten.
Instructies
  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190 ℃.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.
  4. Snijd de geitenkaas in blokjes of brokkel de geitenkaas.
  5. Meng het backing soda met het speltbloem, de rode ui, de helft van de geitenkaas, de grof gehakte paranoten, de rozemarijn en het zout en peper.
  6. Roer het ei los met het water en de mosterd.
  7. Voeg het aan de speltbloem toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  8. Vorm van het deeg een ronde bal, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en druk hier de rest van de geitenkaas in.
  9. Bestrooi eventueel het brood met een beetje speltbloem en bak het in circa 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat het brood op een rooster afkoelen.

 

Wij hebben gister heerlijk in het zonnetje gezeten en dit lekkere broodje en zelfgemaakte Geitenkaasbroodmewt paranotentapenade (recept volgt) gegeten. Overigens hebben we nog een stukje brood over en dat nemen we nu bij de lunch met een kommetje groentebouillon. Dubbele winst.

Gewoon lekker genieten van de kinderen en het zonnetje!

Gezonde groet,

Susan.

www.gezondenotenkopen.nl    www.gezondechocolakopen.nl    www.gezondetheekopen.nl 

 

 

Geitenkaasbrood met paranoten.

Recept Afdrukken
Geitenkaasbrood met paranoten.
Een lekker gezond broodje voor bij de lunch of gewoon lekker voor bij de borrel.
Geitenkaasbrood met paranoten.
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
brood
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
brood
Ingrediënten
Geitenkaasbrood met paranoten.
Instructies
  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190 ℃.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze fijn.
  4. Snijd de geitenkaas in blokjes of brokkel de geitenkaas.
  5. Meng het backing soda met het speltbloem, de rode ui, de helft van de geitenkaas, de grof gehakte paranoten, de rozemarijn en het zout en peper.
  6. Roer het ei los met het water en de mosterd.
  7. Voeg het aan de speltbloem toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  8. Vorm van het deeg een ronde bal, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en druk hier de rest van de geitenkaas in.
  9. Bestrooi eventueel het brood met een beetje speltbloem en bak het in circa 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat het brood op een rooster afkoelen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *