witte thee stilte

DE GEZONDE VOORDELEN VAN WITTE THEE.

witte thee bron

(Witte Thee Bron)

Witte thee:

komt net zoals groene thee van dezelfde theeplant, de Camellia Sinensis. Het verschil tussen witte en groene thee is dat de theebladeren voor witte thee eerder geoogst worden. Het is hierdoor zeldzamer dan andere theesoorten, omdat er maar een dagen per jaar zijn om de thee te plukken. Nog voor de knoppen opengaan worden de blaadjes geplukt. De blaadjes hebben dan nog hun kleine witte haartjes en daar komt de naam witte thee vandaan.

Na het plukken worden de theebladeren licht gestoomd en gedroogd voordat ze verkocht kunnen worden. Omdat ze minimaal bewerkt worden, behouden ze veel antioxidanten. Meer zelfs dan groene thee, want groene thee wordt meer bewerkt na het oogsten.

Hoewel er over witte thee nog niet zoveel bekend is als over groene thee, hebben onderzoekers inmiddels ontdekt dat witte thee de andere theesoorten (inclusief groene thee) ver achter zich laat.

Waar groene thee het immuunsysteem een flinke boost kan geven, kan witte thee zelfs ziekteverwekkers te lijf gaan.

witte thee stilte

(Witte Thee Stilte)

Zuiverende werking

Ook interessant om te weten is het feit dat witte thee grote hoeveelheden van vitamine C bevat en polifenol waarvan de concentraties vier keer zo hoog zijn dan in andere theeën. Witte thee is ook bekend om zijn zuiverende werking, veroorzaakt door de antioxidanten. Dit vermindert de kans op hart- en bloedvatenziekten. Volgens recent onderzoek naar witte thee blijkt dat deze in bepaalde opzichten een nog sterkere preventieve werking tegen kanker heeft dan groene thee.

Witte thee zetten is ontzettend gemakkelijk. Je kunt de thee gedurende uren laten trekken, de smaak zal vrijwel hetzelfde blijven. De smaak van witte thee is heel delicaat, verfijnd. Perfect voor de beginnende thee drinker.

witte thee bai mu dan

(Witte Thee Bai Mu Dan)

 

Een gezond kopje thee die ook nog biologisch is, kun je bestellen op: www.foodisgood.nl

Geniet van een heerlijk thee-moment,

Susan