Spaghetti met boerenkoolpesto

boerenkoolpesto_amandelen

Soms is het eens tijd om wat restjes op te maken. Je voorraad kast een keer ondersteboven te keren, of je diepvries een keer leeg te maken. Zo keek ik in het vriesvakje van mijn koelkast en zag daar nog 2 halve zakken verdwaalde boerenkool liggen. Te weinig om er echt een stamppot of iets dergelijks mee te maken. Maar genoeg om op zoek te gaan naar een leuk en origineel recept.

Zo werd het idee van deze boerenkoolpesto geboren. Door de amandelen heeft de pesto een echt ‘noot-achtige’ smaak. De knoflook zorgt voor de stevige smaak, die je de rest van de avond in ieder geval niet vergeet. Dus mocht je een belangrijke afspraak hebben, dan is het handiger dit gerecht nadien te eten ;).

Aangezien ik de hoeveelheid groenten voor ons vijven wat magertjes vond, maakt ik er een frisse salade bij van komkommmer, bleekselderij en appel. Op smaak gemaakt met een yoghurtdressing met dille. Het bleek een echte kindersalade. Ze vonden hem zo lekker dat ik bijna nog meer moest maken voor manlief die wat later kwam.

 

Recept Afdrukken
Spaghetti met boerenkoolpesto
Een kruidige, smaakvolle spaghetti.
Spaghetti met boerenkoolpesto
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Spaghetti met boerenkoolpesto
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking
  2. Rooster de amandelen in een pan. Maak de boerenkool in een keukenmachine nog fijner dan hij is. Rasp de kaas met een fijne rasp
  3. Maak de amandelen fijn in de keukenmachine, voeg olie toe. Voeg daarna de kaas, de knoflook en de boerenkool toe, en mix tot het goed gemengd is. Voeg olie toe naar wens. Net hoe smeuïg of korrelig je het wilt hebben.
  4. Giet de spaghetti af wanneer het gaar is, en roer de pesto erdoor heen. Kort mee verwarmen zodat het heet is.Eet smakelijk!

 

 

Amandelen bestel je heel gemakkelijk op www.gezondenotenkopen.nl

Spaghetti met boerenkoolpesto

Recept Afdrukken
Spaghetti met boerenkoolpesto
Een kruidige, smaakvolle spaghetti.
Spaghetti met boerenkoolpesto
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Spaghetti met boerenkoolpesto
Instructies
  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking
  2. Rooster de amandelen in een pan. Maak de boerenkool in een keukenmachine nog fijner dan hij is. Rasp de kaas met een fijne rasp
  3. Maak de amandelen fijn in de keukenmachine, voeg olie toe. Voeg daarna de kaas, de knoflook en de boerenkool toe, en mix tot het goed gemengd is. Voeg olie toe naar wens. Net hoe smeuïg of korrelig je het wilt hebben.
  4. Giet de spaghetti af wanneer het gaar is, en roer de pesto erdoor heen. Kort mee verwarmen zodat het heet is.Eet smakelijk!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *